Meer dan fotografie

In 1992 verruilde ik mijn nog prille carrière in het P&O vak voor een lang gekoesterde droom. Gedurende een half jaar reisde ik door diverse landen in Zuid-Amerika. Dit half jaar bracht me onvergetelijke avonturen met steeds weer nieuwe omgevingen, culturen en personen. De vers aangeschafte spiegelreflex camera voedde mijn behoefte om deze ervaringen pakkend in beeld te brengen.

Na dit half jaar volgden nog veel meer reizen. Korter van duur, door de combinatie met een dienstverband, maar altijd met een zelfde centrale thema: nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Fotografie bracht me een nieuwe fascinatie. Indrukken van die periode kun je terug zien op mijn website knipoognaaranaloog.nl.

Ondertussen verplaatste de fotografie zich ook meer naar mijn dagelijkse leven in Nederland. Aan de ene kant door vraag naar beeldmateriaal van de reizen en aan de andere kant door de vraag naar uitvoering van fotografie in opdracht van particulieren en bedrijven. Ik kreeg meer en meer de behoefte om hier intensiever mee bezig te zijn, dan alleen als hobby.

Diverse opleidingen brachten mij uiteindelijk in de Doka. Daar ligt de oorsprong van mijn enthousiasme in de fotografie, dat ik graag deel met anderen. Ik ben altijd op zoek naar krachtige beelden, gevormd door lijnen, perspectieven en patronen. Een element wat terug te vinden is in mijn professionele fotografie.

In 2002 verving ik mijn doka door een digitale werkwijze. Daarmee trad ik in een nieuwe boeiende wereld van fotografie met talloze mogelijkheden, die zich in rap tempo blijven ontwikkelen.

Alle uithoeken van dit digitale medium wil ik beheersen, nog steeds om te kunnen genieten van het ultieme resultaat: pakkende en aansprekende beelden. Als afdruk een verhaal op zich, als foto een versterking van het verhaal.

Mijn oorspronkelijke hobby is uitgegroeid tot een vak, waarin ik uiteenlopende fotografie opdrachten uitvoer en anderen wegwijs maakt in deze boeiende, maar vaak ook complexe wereld.

Bedankt voor je bezoek aan deze site en graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting!